Free songs
Home / Αρθρα / Ο Σφακιανάκης που μας φαράζει

Ο Σφακιανάκης που μας φαράζει

___________________________________________________________________________
 

Άσχετα με τι είπε ο Σφακιανάκης, η ελευθερία του λόγου δεν μπορεί να σταματά τζιαμέ που αρκέφκει η πολιτική ορθότητα. Η ελεύθερη άποψη ενός ατόμου δεν μπορεί να διώκεται ως μισαλλοδοξία με επιχείρημα τον αγώνα κατά του… ρατσισμού. Εν αντιφατικό. Παίζεις τον εαυτό σου πάστα πόθκια πριν καν αρκέψεις τον επιχείρημα σου υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

 

Είπε λοιπόν ο Σφακιανάκης: «Δεν είναι πρόσφυγες αυτοί που ήρθαν εδώ, είναι ριψάσπιδες. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έρχονται με πορτοφόλια γεμάτα με πεντακοσάευρα».

Αποκάλεσε τους μετανάστες “λιποτάχτες” και έσσιει άδικο γιατί μόνο ένα αριθμός πουτούτους είναι - τζιαι κανένας δεν μπορεί να τον ξέρει με ακρίβεια εκτός τζιαι εαν έσσιει μαντικές ικανότητες. Άδικο έσσιει επίσης και η πολιτικά ορθά άποψη που λαλεί ότι ούλλοι οι μετανάστες είναι πρόσφυγες. Έχουν άδικο για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Τζιαι για να προλάβω τους “κόντρα” πολιτικά ορθούς, άδικο έσσιει επίσης τζιαι το άρθρο 1 της σύμβασης τους Διεθνούς δικαίου που τροποιήθηκε που το πρωτόκολλο του 1967 και που ορίζει τι εστί πρόσφυγας:

 

“Ένα άτομο που λόγω βάσιμου φόβου δίωξης για λόγους φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, συμμετοχής σε ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα ή πολιτικών πεποιθήσεων ευρίσκεται εκτός της χώρας της ιθαγένειάς του και δεν είναι σε θέση ή, λόγω του φόβου, δεν επιθυμεί να θέσει εαυτόν υπό την προστασία της εν λόγω χώρας, ή που δεν έχει υπηκοότητα και είναι εκτός της χώρας της προηγούμενης συνήθους διαμονής του, ως αποτέλεσμα των γεγονότων αυτών, δεν είναι σε θέση ή, λόγω του φόβου αυτού, δεν επιθυμεί να επιστρέψει σε αυτή…”

 

Βάση του πιο πάνω ένας πολιτικά ορθός πολίτης μπορεί να ζητήσει άσυλο για σχεδόν οποιονδήποτε σχεδόν λόγο επικαλούμενος τα “δικαιώματα” του. Βάση της αρχής για την διαφορετικότητα μπορεί να θέσει βάσιμο σχεδόν οποιοδήποτε επιχείρημα που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ψυχική αλλά τζιαι σωματική του ακεραιότητα. - που τα πιο εμφανή όπως ο πόλεμος μέχρι τζιαι τα ψυχικά τραύματα απο τον λόγο του Σφακιανάκη. Σίουρα έννεν το ίδιο αλλά όταν κάμεις την άιτηση για “πρόσφυγας” μπορείς να αράξεις με το επίδομα για κανά θκιο χρόνια ώσπου να φκεί η απόφαση.

 

Έσσιει κόσμο που πιστεύκει ότι οι μετανάστες δεν είναι άνθρωποι. Πιστεύκουν ότι έσειρεν τους ο ουρανός, αγγελικά πλασμένους τζιαι δεν έχουν συμφέροντα, δεν μπορούν να πουν ψέματα και ότι απλά έχουν καλές και ειλικρινείς προθέσεις. Έσσιει κόσμο που επίσης πιστεύκει ότι οι μετανάστες δεν είναι άνθρωποι που επεράσαν κόλαση στην γη τζιαι ότι εν χτηνά κατώττερα που τζιήνους που πρέπει να μείνουν έσσω τους. Ξανά τζιαι στες θκυο περιπτώσεις δεν υπάρχει επαφή με την πραγματικότητα.

 

Η πραγματικότητα είναι ότι οι άνθρωποι είναι συμφεροντολόγοι και μπορούν να πουν ή να πράξουν το οτιδήποτε για το συμφέρον τους και κανένας δεν μπορεί να ξέρει με ακρίβεια τις προθέσεις τους αλλά και την κατάσταση τους με το περιβάλλον που τους περιβάλλει. Η εμπάθεια είναι αδύνατη επειδή ο κάθε ένας είναι ένα εντελώς διαφορετικό κράμα εμπειριών.

 

Δαμέ στην λαμπρή νήσο μας, το ερυθρό ποίμνιο πολιτών εν ονόματι ΑΚΕΛ, θέλει να απαγορεύσει στο κρατικό κανάλι ΡΙΚ να φιλοξενήσει τον εν λόγω τραγουδιστή επειδή δεν γουστάρει την ελευθερία του λόγου που έχει κατά των μεταναστών (αλλά δεν έσσιει πρόβλημα με οτιδήποτε λεχθεί υπέρ αυτών έστω και εαν είναι το ίδιο λανθασμένο). Τα δικά μας, δικά μας τζιαι τα δικά τους, πάλε δικά μας.

 

Ελευθερία δεν σημαίνει να ακούεις τζιήνο που θέλεις να ακούεις. Ελευθερία κάλλιστα είναι να αφήνεις τον άλλον να ρεζιλεύκει τον εαυτό του στην δημόσια τηλεόραση εάν τζιαι εφόσον πιστεύκεις ότι τζιήνα που λαλεί είναι μαλακίες. Εάν “μουγιάζεσαι” όμως τζιαι ξινίζεις, τζιαι φοάσαι που μια ασυναρτησία που θα πεί κάποιος, απλά δείχνεις ότι η αντίθετη άποψη που υποστηρίζεις εν το ίδιο πυροβολημένη.

 

- Papzy

 

Scroll To Top